Uitnodiging Bello Belgo Benefiet in Beveren op 13 oktober

Hoe doe je in de gevaarlijkste stad ter wereld aan ontwikkelingssamenwerking? Hoe breng je jongeren die in de vicieuze cirkel van armoede, criminaliteit en/of tienerzwangerschappen zitten weer op het rechte pad? En wat is de zin en onzin van op gelijke voet samen te werken met organisaties uit het Zuiden?

Op zaterdag 13 oktober organiseert Bello Belgo een infonamiddag/benefiet in Beveren bij Antwerpen. We stellen daarop ons NGO project “Embajadas Comunitarias / Gemeenschapsambassades” voor, dat actief is in enkele van de armste en gevaarlijkste sloppenwijken van Latijns-Amerika, in Caracas. Meer info over het project vind je hier.

Op het programma staan heel wat boeiende activiteiten:

  • Er is een exclusieve vertoning van de video die TV Maks! in Venezuela maakte, en waarin het publiek een uniek blik achter de schermen krijgt van dit project
  • De Venezolaanse jongeren waarvoor we  het ontwikkelingsproject organiseren zijn er zelf bij die avond – en vertellen ons in hun eigen woorden hoe het is om in de sloppenwijken te wonen, en welke verandering ons project brengt.
  • De “young professionals” van Bello Belgo en onze Venezolaanse partner Embajadores Comunitarios vertellen hoe het project tot stand is gekomen en beantwoorden alle vragen.

Het evenement is een uitzonderlijke gelegenheid voor het Vlaamse publiek om de realiteit Latijns-Amerika van dichtbij te leren kennen – en een uitnodiging om zelf actief te worden, hetzij als medewerker of als sponsor.

Het Bello Belgo Benefiet start om 14u met de presentaties en sluit om 17u, na een receptie en netwerkingmoment.

Bello Belgo is een vrijwilligers VZW van jonge Belgische professionals die willen bijdragen aan een betere wereld. We doen dit niet door klassieke ontwikkelingssamenwerking, zoals het bouwen van scholen, waterputten of wegen, maar door educatieve projecten te organiseren waarin we adolescenten voorbereiden op professionele uitdagingen, zoals studeren, werken en ondernemen.

Ons project “Gemeenschapsambassades/ Embajadas Comunitarias” is een samenwerking tussen de Venezolaanse NGO Embajadores Comunitarios en onszelf, met steun van onder meer de Vlaamse Zuiddag VZW. Meer info over onze partners vind je hier.

Op onze benefiet zullen al onze Belgische leden aanwezig zijn. Het zijn “young professionals” die werken bij bedrijven als Total, Barco, SIA en Electrabel, of die zelf als ondernemer actief zijn in Belgie en het buitenland. Meer info over onze leden vind je hier.

Wie wil bijwonen kan zich aanmelden via onze Facebook pagina of via ons registratieformulier.

We vragen aan iedere deelnemer voor een bijdrage van 15 euro die dient als ondersteuning van onze activiteiten. Dat geld kan gestort worden op rekeningnummer 001-6299768-82 van Bello Belgo VZW met vermelding van je naam. Er is ook een kassa aan de ingang. Hogere bijdragen zijn uiteraard ook welkom.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *